
TRANSITION
Fremtidige hydrogenassisterte gasskraftturbiner for effektiv integrasjon av karbonfangst
Fremtidige hydrogenassisterte gasskraftturbiner for effektiv integrasjon av karbonfangst
Territorielle og regionale demonstrasjoner av systemiske løsninger av sentrale verdikjeder og deres replikasjoner for å implementere sirkulær økonomi
De neste tiårene må luftfartssektoren løse mange krevende utfordringer knyttet til klimaavtrykk. 29 partnere – flyplasser, kunnskapsinstitutter og industripartnere i hele Europa – har samlet seg i TULIPS-prosjektet ledet av Amsterdam lufthavn...
Bedre nettplanlegging og bedre prosjektering av bygg som spiller på lag med fremtidens fornybare energisystem
Transformatorer er nøkkelkomponenter i strømnettet. Et transformatorhavari kan gi stor skade på omgivelser, og det medfører som regel strømbrudd.
Målet med prosjektet er å undersøke forholdet mellom digitalisering, opplæring på arbeidsplassen og yrkesutøvelse i kommunal pleie- og omsorg. Hvordan påvirker digitaliseringen hverdagen for ansatte, ledere og tjenestemottakere? Og hvordan kan det...
I dette kompetansebyggende prosjekt for næringslivet skal vi utvikle bærekraftige løsninger for havner som energiknutepunkter, noe som vil bidra sterkt i Norges overgang til et nullutslippssamfunn.
Selektiv avl av hoppekreps
SESSILE vil utvikle bruker- og miljøvennlige løsninger for sikker reduksjon av Legionella ved utforming og drift av tappevanninstallasjoner i bygninger.
Hovedmålet med prosjektet er å utvikle en lett salgbar BIPV-modul av høy kvalitet for det norske markedet.
Verdikjeden for mat står for omkring 33 prosent av totale utslipp av drivhusgasser globalt. For å redusere disse utslippene vil både enkle tiltak og avansert teknologi, innovasjon og forskning kreves. I dette prosjektet vil vi adressere disse...
PYROCO2-prosjektet vil demonstrere skalerbarheten og den økonomiske levedyktigheten til karbonfangst og -utnyttelse (CCU) for å lage klimapositivt aceton ut av industriell CO2 og fornybar elektrisitetsavledet hydrogen.
Prosjektet skal utvikle nye karakteriseringsmetoder med bruk av avanserte instrumenter for å studere heft- eller adhesjonsegenskaper av maling/belegg i mye større detalj enn det man kan i dag.
ZeroKyst skal styrke norsk verdiskaping og eksport gjennom grønn vekst. Prosjektet skal demonstrere at både nye og eksisterende fartøy i sjømatnæringen kan bli utslippsfrie, og bidra til 50 % utslippskutt fra fiskeri- og havbruksfartøy innen 2030.
INDEE+ koordineres av NTNU (instituttet for energi- og prosessteknikk), og det består av flere partnere, blant annet SINTEF Ocean. INDEE+ er et paraplyprosjekt som omfatter flere prosjekter som har som mål å få kjøle- og klimaanleggsektoren i India...
Prosjektet vil utvikle ny kunnskap, metoder og veiledning for å sikre industrielle kontroll- og sikkerhetssystemer mot cyberangrep. Antall trusselsaktører og cyberangrep rettet mot petroleumssektoren øker og fører til nye fare- og ulykkessituasjoner...
Dette er et innovasjonsprosjekt der målet er å utvikle en tjenestemodell som sikrer at pasienter på Helgeland får tilgang til likeverdig og tilrettelagt medisinsk oppfølging, behandling og akutthjelp i hjemmet eller i et lokalt Helserom.
Norge er blant de fem landene i Europa med høyest vanntap. SINTEF og drikkevannsbransjen jobber for å redusere lekkasjene og sikre vannforsyningen.
LEAn-prosjektet skal utvikle katalytiske belegg basert på rimelige og lett tilgjengelige komponenter, og som i tillegg reduserer metallindustriens behov for energi.
Norge har lenge vært verdensledende på maritim teknologi, men verden endrer seg raskt og store utfordringer truer landets posisjon.
Flytting av matjord ved bygging av store infrastrukturprosjekter