
NTRANS – Norwegian Centre for Energy Transition Strategies
NTRANS forsker på energisystemets rolle i omstillingen til nullutslippssamfunnet.
NTRANS forsker på energisystemets rolle i omstillingen til nullutslippssamfunnet.
Lavutslippssenteret skal utvikle nye teknologier og konsepter for offshore energisystemer, energieffektivisering og integrasjon av fornybar kraftproduksjonsteknologi for implementering på Norsk Kontinental Sokkel (NKS).
Aluminium brukes mye i matemballasje fordi det gir en unik holdbarhet. Lengre holdbarhet fører til mindre matsvinn. Utfordringen er å sørge for at aluminiumsemballasjen blir gjenvunnet og går tilbake i kretsløpet. Målet med prosjektet Alpakka er å...
Prosjektet har som mål å utvikle metodikk for å identifisere den mest kostnadseffektive teknologien for termisk lagring for å kunne utnytte kraft fra en marked basert på fluktuerende fornybare kilder for dampproduksjon i industrien.
CO2LOS er et prosjekt som ser på skipstransport av CO2. Prosjektet har som overordnet mål å fremskaffe ny helhetlig kunnskap om logistikkløsninger for CO2 som vil være en «verktøykasse» for fremtidig prosjekter. Målet med denne prosjektfasen er å...
I prosjektet iBUP skal vi finne ut hvordan informasjonsutvekslingen om ADHD mellom foreldre, barn, ansatte på skole og i første- ag andrelinje helsetjenesten kan bli bedre. Forbedring av informasjonsrutiner skal være basert på brukernes behov.
I prosjektet "Magnificent" setter vi oss som mål å produsere en ny klasse "myke" magnetiske materialer. Dette er materialer som blant annet brukes i elektriske motorer (for eksempel i elbiler) og elektromagnetiske generatorer (for eksempel i...
Hovedmålet med prosjektet er å utvikle et forslag til en helhetlig tjeneste for å tilpasse og gjennomføre tiltak for elever med nedsatt hørsel, som grunnlag for videre tjenesteinnovasjon.
SINTEF har utviklet Mobility-as-a-Service-tjenester tilpasset spredtbygde strøk. Hovedidéen er et felles system for transportplanlegging, der behov for person- og varetransport samordnes for å utnytte transportressursene optimalt.
I prosjektet utvikler vi algoritmer for automatisk segmentering og tracking av nyrearterier i ultralydopptak ved hjelp av dyp læring.
OceanEye-prosjektet har som målsetning å utvikle et system for å tolke og håndtere data fra ubemannete luftfartøy (luftbårne droner) for å kunne detektere små objekter på havoverflaten.
I AlCoat prosjektet ønsker vi å bringe videreforedling av norskproduserte aluminiumkomponenter til bilindustrien et skritt videre ved å inkludere overflatebehandling som et nytt verdiskapingsledd. Prosjektet vil bygge på erfaringer og metodikk...
Prosjektet vil utvikle spesifikasjoner som forenkler og automatiserer oppgaver ved prosjektering og drift av sikkerhetssystemer i petroleumsvirksomheten. Bedriftspartnerne vil med utgangspunkt i FoU-aktivitetene i prosjektet utvikle nye løsninger for...
Evidence based assessment of Natural Water Retention Measures (NWRM) for sustainable water management
Prosjektet vil sikre et sterkt engasjement fra norske interessenter på den europeiske CCS arena. De viktigste norske aktørene vil bli engasjert av konsortiet for å samle norske interesser og prioriteringer, som skal brukes i relevante europeiske fora...
Prosjektet Lås Opp søker å tilby en løsning for trygg levering av varer og tjenester til kundens hjem, uten at kunden må være til stede.
PANTERA (PAN European Technology Energy Research Approach) er et EU H2020-prosjekt som tar sikte på å etablere et Europeisk forum, som skal omfatte representanter av forskning og innovasjon som er aktive innen Smart Grids, energilagring og lokale...
Et smart energisystem utgjør det neste teknologiske spranget for det konvensjonelle elektriske nettet.
Prosjektets hovedmål er å utvikle teknologi for å lage krevende komponenter til bil i aluminium, og dermed muliggjøre lettere biler og reduserte utslipp av CO2.
CareMatch er et forsknings- og innovasjonsprosjekt som vil gjør det radikalt billigere å tilby og anskaffe persontilpassede tjenester for oppfølging og veiledning av personer med demens.
Hvilke konsekvenser har bruken av digitale samhandlingsverktøy for samhandling og kvalitet på helse-, velferds- og omsorgs-tjenestene? I dette prosjektet er dette adressert i en kunnskapsoppsummering av over 350 forskningsartikler.