InterPlay
InterPlay jobber for en helhetlig og langsiktig planlegging av energisystemet slik at det blir mulig både å nå klimamålene og målene om bevaring av natur og artsmangfold.
InterPlay jobber for en helhetlig og langsiktig planlegging av energisystemet slik at det blir mulig både å nå klimamålene og målene om bevaring av natur og artsmangfold.
Hvordan kan vi gjenvinne flere lastestropper av plast? Vi går sammen med stålbransjen og anleggsnæringen for å finne sirkulære løsninger.
Prosjektet skal redusere avfallsmengden i VVS-bransjen ved å tilrettelegge for mer ombruk gjennom å utvikle metoder for vurdering og dokumentasjon av brukte/returnerte plastrør.
RAMP-OPP tar for seg utfordringer med hensyn til industrialisering av additiv tilvirkning (AM) med komposittmaterialer basert på fiberarmert plast (typisk kontinuerlig fiberarmering av karbonfibre).
HICCUPS-prosjektet har som mål å utvikle en ressurseffektiv løsning for å konvertere biogene CO2-utslipp fra vannrenseanlegg til biobaserte polymerer til bruk i emballasjeindustrien.
SEARCULARs kjerneformål er å redusere marin forsøpling og mikroplast fra fiskeri i Europa (bunntrål, snurrevad, tunfiske med not og FAD) og å fremme sirkulærøkonomi i fiskerinæringen.
Refiba skal bidra til at sjømatnæringen har resirkulerbar emballasje som tilfredsstiller strenge krav i internasjonale markeder.
Er plastforsøpling i havet en mulig spredningsrute for sykdomsfremkallende bakterier og gener fra avløpsvann i det marine miljøet?
GP Seaweed skal utvikle teknologi og kunnskap om oppskalering og modernisering av tareoppdrett, og samtidig utvikle nye, klimavennlige produkter fra dyrket tang for blågrønne verdikjeder.
ITChES vil jobbe med utvikling av termokjemiske energilagre for industriell gjenvinning av overskuddsvarme.
ADRENALIN skal legge til rette for en digital transformasjon av den eksisterende bygningsmassen, ved å utvikle og implementere datadrevne applikasjoner som optimaliserer energibruken.
I Remsjø-prosjektet arbeider vi med å teste, dokumentere og videreutvikle en gjenvinnbar sekk for pakking av fisk og reke i samarbeid med våre partnere. Det ses på sjømatens kvalitet etter lagring, HMS om bord i båt og landanlegg, resirkulering og...
Territorielle og regionale demonstrasjoner av systemiske løsninger av sentrale verdikjeder og deres replikasjoner for å implementere sirkulær økonomi
Bedre nettplanlegging og bedre prosjektering av bygg som spiller på lag med fremtidens fornybare energisystem
Prosjektet SIRKLand vil utforske nye løsninger for innsamling av brukt plast på gårdsbruk som reduserer svinn av landbruksplast. Vi skal videreutvikle kvaliteten på den resirkulerte plasten og sirkulære forretningsmodeller.
Den overordnede målsettingen med prosjektet er kunnskapsoverføring til AM Energy i Latvia, som produserer produkter i trekompositt. Et vellykket prosjekt vil føre til et nytt produkt – et to-lags terrassebord i kompositt.
Prosjektet skal utvikle nye karakteriseringsmetoder med bruk av avanserte instrumenter for å studere heft- eller adhesjonsegenskaper av maling/belegg i mye større detalj enn det man kan i dag.
Målet med CiVaCh er å effektivisere gjenvinning av plastavfall fra havbruksnæringen ved hjelp av materialgjenvinning samt reduserte transportavstander for avfall.