Alexandra Bech Gjørv (Styreleder), Konsernsjef, SINTEF
Bård Næss Standal, Deputy CEO, Fornybar Norge
Geir Kulås, Konserndirektør, Skagerak Nett AS
Ragnhild A. Katteland, Direktør, Nexans Norway
Liv Monica Stubholt, Partner, Advokatfirmaet Selmer DA
Ingrid Schjølberg, Dekan og professor, NTNU IE Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk
Olav Bolland, Dekan og professor, NTNU IV Fakultet for ingeniørvitenskap
Sverre Stefanussen Foslie, Forsker, SINTEF Energi
Maren Istad, Forsker, SINTEF Energi
Gunnar Berg-Karlsen, Forsker, SINTEF Energi
2023 har vært et begivenhetsrikt år for SINTEF Energi og for verden for øvrig. Til tross for et urolig bakteppe, opplevde SINTEF Energi et godt år både faglig og økonomisk. Omverdenen preges fremdeles av ettervirkninger fra pandemien og av geopolitisk uro. Her hjemme ga ekstremværet Hans skader på kritisk infrastruktur og privat eiendom. Dette understreker med all tydelighet hvor viktig vårt arbeid for å utvikle fremtidens bærekraftige energiløsninger er.
NorthWind skal bidra til lønnsom norsk eksportindustri innen havvind, nye grønne jobber, og vindkraft som respekterer natur og mennesker. I tillegg til forskningspartnerne SINTEF, NTNU, NINA, NGI og UiO er over 40 norske næringslivspartnerne med. NorthWind ledes av sjefforsker John Olav Tande i SINTEF Energi.
HYDROGENi er dedikert til forskning og innovasjon innen hydrogen og ammoniakk. For at hydrogen skal bli en viktig driver i det grønne skiftet, må det utvikles kunnskap, teknologiske løsninger og en bærekraftig hydrogenøkonomi. Det er nettopp disse utfordringene SINTEF og 50 norske og europeiske partnere i HYDROGENi samarbeider om å løse.
Vitenskapelig publisering er sentralt for å sikre at forskningen holder høy internasjonal kvalitet. SINTEF har en målsetning om minst en vitenskapelig publikasjon per forskerårsverk og SINTEF Energi nådde dette målet i 2023.
Fra 2023 er alle våre fagfellevurderte publikasjoner tilgjengelig i vårt arkiv, SINTEF Open.
Den viktigste formidlingen av våre forskningsresultater skjer gjennom at ny teknologi og løsninger tas i bruk hos kunder og i samfunnet. Vi bruker en rekke ulike kanaler for å lykkes med dette. Vi bygger nettverk og øker kvaliteten på arbeidet gjennom sampublisering i vitenskapelige artikler og i rapportene fra våre prosjekter. Den populærvitenskapelige formidlingen er viktig for å bidra til engasjement og for å sikre at våre resultater blir tilgjengelig for et bredt publikum.